fb insta youtube home
 
billetter banner

Julia Tabakova er organist i Haderslev Domkirke. Onsdag den 22. marts skifter hun imidlertid domkirkens imponerende orgel ud med det næsten lige så imponerende Bösendorfer koncertflygel i Slesvigske Musikhus.

Her vil hun akkompagnere forskellige solister og ensembler bestående af musikere fra SMUK til en helt særlig koncert, der har fået navnet SMUK Kammermusik.

- Det er lidt af et scoop, at Julia Tabakova medvirker til koncerten. Hun er en virkelig dygtig pianist og giver koncerten en ekstra dimension, siger orkesterchef i SMUK Rasmus Frandsen.

Mange muligheder
Han glæder sig også over, at publikum får mulighed for at opleve musikerne i SMUK i nye konstellationer til koncerten. Det er nemlig en tanke, der er blevet arbejdet med længe, og som altså nu bliver til virkelighed. Idéen er, at musikerne spiller soloer akkompagneret af flyglet og hinanden.

- Det betyder, at musikerne får mulighed for at præsentere et helt andet repertoire end det, SMUK normalt byder på, siger Rasmus Frandsen.

Det eneste, der er sikkert, er, at der ikke er tale om en traditionel koncert, hvor alle musikere i SMUK optræder samlet. Til gengæld er mulighederne mange og reglerne få. Musikerne kan vælge at spille helt solo, at lade sig akkompagnere af flygel eller at gå sammen i et lille ensemble og på den måde præsentere kammermusik for messingblæsere og slagtøj.

- Det bliver helt sikkert spændende at opleve musikerne arbejde sammen på denne måde, siger orkesterchefen og understreger, at formen dog ikke er helt uvant.

- Vi løser en lang række opgaver i Forsvaret, og nogle gange indebærer det, at det er mindre ensembler, der skal af sted, siger han.

SMUK Kammermusik

Onsdag den 22. marts kl. 19.30 - 21.30
Slesvigske Musikhus, Louisevej, Haderslev
Billetpris: Kr. 125,- (Rabat kr. 25,- til medlemmer af SMUK Støtteforening) - Nummererede pladser
Billetsalg: Send en MAIL til SMUK og oplys navn, telefonnummer og det antal billetter, du ønsker at bestille.
Du er også velkommen til at ringe til SMUK på tlf.: 72 83 12 63 (træffes bedst mandag til fredag i tidsrummet 08.00 – 16.00)
Pladserne i musikhuset er nummererede og dørene åbnes kl. 19.00.