SMUK og Mathias Heise - Haderslev

SMUK og Mathias Heise - Haderslev

Oplev mundharpefænomenet Mathias Heise som solist med SMUK. En unik koncertoplevelse venter!

Arrangement oversigt

Startdato lørdag 31.08.2019 15:00
Sted Kulturhus Harmonien, Haderslev
Dirigent Nikolai Bøgelund
Bemærkning

Der venter musikalsk magi, når SMUK og Mathias Heise Quadrillion giver koncert i forbindelse med Trekantsområdets Festuge.

Lad det være sagt med det samme: Det bliver en fuldstændig uforlignelig koncert, når SMUK – Slesvigske Musikkorps og Mathias Heise Quadrillion den 31. august kan opleves til Trekantområdets Festuge på Kulturhus Harmonien i Haderslev.

25-årige Mathias Heise er et musikalsk talent ud over det sædvanlige. Han mestrer mundharpen som de færreste og så godt, at han i 2013 vandt verdensmesterskabet i mundharpe. To år senere blev han kåret som ”Årets nye jazzstjerne”, og året efter modtog han Kronprinseparrets Stjernedryspris. Han har desuden modtaget Ben Webster-Prisen.

Mathias Heise har arrangeret musikken til koncerten, men det er ikke alt, fortæller han.

- Jeg har også skrevet fem stykker musik til koncerten. Det er spritny musik, som aldrig er spillet før, og hvor jeg har prøvet at tage det bedste fra to verdener, siger Mathias Heise og uddyber:

- I vores band er vi superstærkt sammenspillede. Vi er et lille band med super virtualitet, som spiller fusionsjazz, funk, rock, soul og elektronisk musik. Det er det, der nu bliver forstærket ved hjælp af SMUKs symfoniske overbygning. Blæserne giver nogle flere strenge at spille på.

- Det giver nogle enorme muligheder, fordi messingblæserne har så mange klange. Og det har været min ambition at lave en koncert, der virkelig gør brug af det store spændingsfelt, forklarer han.

Når Mathias Heise fortæller, er man ikke i tvivl om, at noget helt unikt er i gære. Og at musikken bliver taget nye steder hen, når Mathias Heise Quadrillion og SMUK går på scenen sammen. Det kan lyde nærmest for avantgarde, men der er intet at frygte, lover stjernefrøet.

- Det er så heldigt, at jeg først og fremmest bruger mine ører, når jeg laver musik. Jeg bruger også min musikteori og mit intellekt, når jeg i min hjerne lægger baneskinner ud i et uopdaget territorium, men musikken, der kommer ud af det, skal være værdifuld at lytte til. Det kan godt være, at det er lidt mere udfordrende end det, mange normalt lytter til, men det er en del af oplevelsen. De fleste hører musik, de forstår, til koncerten, men også noget, som de synes lyder helt magisk og spændende, og som de fornemmer, at de måske skal lære bedre at kende for at forstå, siger Mathias Heise.

Mathias Heise har tidligere arbejdet sammen med DR Big Band og er i den forbindelse blevet kaldt ”næsten for god til at være sand” og hans musik for ”mirakuløs mundharpespil” af Politiken og Berlingske.

Senest har han blandt andet optrådt i et proppet Ridehus i forbindelse med Aarhus Jazz Festival.

Tid: Lørdag den 31. august kl. 15.00
Sted. Kulturhus Harmonien, Haderslev
Billetpris kr.: 150,- inkl. gebyr.
Rabat til medlemmer af SMUK Støtteforening og samt medlemmer af Haderslev Jazzklub kr. 50,- Rabatten udbetales ved indgangen til koncerten mod forevisning af medlemskort eller medlemsnummer.

Link til billetsalg: Klik her!