• Forside
  • Markant mindedag er blevet gentænkt

Markant mindedag er blevet gentænkt

Til dette års Dybbøldag vil publikum kunne opleve Tom Buk-Swienty, radiovært Adam Holm og ikke mindst SMUK, når der bliver holdt temadag i Frihedshallen i Sønderborg.

Arrangementet begynder klokken 12.30 og varer til klokken 15.30. Det er gratis at deltage, men det er nødvendigt at melde sig til. Det kan du gøre her

Temadagen er resultatet af en beslutning om at gentænke Dybbøldagen.

- Hvis ikke dagen skulle dø, skulle den gentænkes. Og dagen er for vigtig til at forsvinde. Dybbøldagen er enormt vigtig for vores område, blandt andet fordi den kan være med til at skabe en forståelse for historien hos ikke mindst det unge publikum, forklarer tovholder på projektet Nanna Blankschøn fra Idrætshøjskolen Sønderborg.

Trækker tråde til i dag
Det overordnede tema for dagen er ”soldatens liv”, men selv om dagen er blevet gentænkt, er noget ved det gamle.

- SMUK laver lydkulissen, når der er indmarch med fanerne. Det er stadig en mærkedag, og vi holder fast i traditionerne, siger Nanna Blankschøn.

- Bagefter vil vi forsøge at trække tråde til i dag. Vi ser nærmere på soldatens liv ved blandt andet at læse op fra nogle af de breve, som danske, men også tyske, soldater sendte hjem til deres kære i 1864, fortsætter hun og fortæller, at tidligere udsendte soldater fra Slesvigske Fodregiment vil blive interviewet om, hvilke tanker de gjorde sig, inden de drog i krig.
Vært fra P1 og historiker Adam Holm guider gennem den helt specielle dag, hvor blandt andet Tom Buk-Swienty er gæst.

Ud over at medvirke ved arrangementet i Frihedshallen deltager SMUK med et par musikere, når der klokken 8.00 er flaghejsning ved Historiecenter Dybbøl. Herefter fylder Forsvarets Musikalske Ambassadører luften med stemningsfyldt musik, når der er ceremoni ved Krigergravene. SMUK spiller fra klokken 9.50 til 10.00. Ceremonien varer fra klokken 10.00 til 11.00.

 

SMUK - Slesvigske Musikkorps | Louisevej 7a | 6100 Haderslev | Tlf. 72 83 12 63 | smuk@smukmusik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Smuk Slesviske Musikkorps 2023