• Forside
  • Musikere belønnet med chefmønter

Musikere belønnet med chefmønter

Mønter WEB

Når der bliver ydet en ekstra indsats i Forsvaret, så bliver det nogle gange belønnet med en medalje. Faktisk kan soldater også modtage ”chefens mønt”, når de har gjort sig fortjent til anerkendelse. Mønten bliver oftest givet til soldater, der har bidraget til korpsånd og gået foran som et godt eksempel.

- Det er derfor en stor ære for SMUK, at vi i det sidste halvår af 2022 modtog hele fire ”chefens mønter”, siger orkesterchef Rasmus Frandsen.

I september var Jai Jenkov og Per Hyttel i Brunssum i Holland for at spille til flagdag for de udstationerede danske soldater. I forlængelse af flagceremonien blev de to musikere kaldt til Obersten, der efterfølgende tildelte dem hver en chefens mønt.

I juni modtog SMUKs solotrompetist Kenneth Pultz Stenum en chefens mønt af Chefen for Danske Artilleriregiment. Anledningen var den, at Kenneth havde komponeret og fremført et chefsignal til chefen for regimentet.
Chefsignaler er i øvrigt en gammel tradition, der bliver brugt til at gøre tropperne opmærksomme på, at chefen ankommer til slagmarken, eller som vi bruger det i dag, ankommer til paraden.

Hele SMUK var i midten af september i Stettin i Polen og spille til det årlige gallabal for NATO- soldaterne i byen. Umiddelbart efter endt musicering modtog orkesterchefen Rasmus Frandsen en chefmønt på vegne af hele SMUK.

SMUK - Slesvigske Musikkorps | Louisevej 7a | 6100 Haderslev | Tlf. 72 83 12 63 | smuk@smukmusik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev


© Smuk Slesviske Musikkorps 2023