fb insta youtube home
 
billetter banner

Solist Dorthe Gerlach var klar til et brag af en fest, det samme var Forsvarets Musikalske Ambassadører, men nu skal gallauniformerne og alle nytårsløjerne i stedet tilbage i skabet. SMUK Nytårskoncert 2022, der skulle være løbet af stablen i januar, bliver ikke til noget i denne omgang.

Det er Oberst Lars Mouritsen, der som chef for Slesvigske Fodregiment har truffet beslutningen om at aflyse SMUKs Nytårskoncerter.

- Set i lyset af den nuværende COVID-19 situation, har vi set os nødsaget til desværre at aflyse SMUK Nytårskoncerter i 2022, siger han og uddyber:

- Udviklingen i smitteniveauet giver ikke forhåbninger om, at Forsvarsministeriets område kan åbnes væsentligt op før 17. januar og forventeligt ej heller en fuld åbning umiddelbart efter 17. januar. Gennemførelse af større arrangementer og forsamlinger i januar er derfor ikke realistiske, uddyber han og peger på, at eksempelvis spillesteder også er lukkede.

- Hos Slesvigske Musikkorps er vi meget ærgerlige over at skulle træffe denne nødvendige beslutning. For det skal ikke være nogen hemmelighed, at SMUKs nytårskoncerter er en vigtig begivenhed for regimentet. Nu bliver vi i stedet nødt til at se frem og glæde os til SMUK Nytårskoncert 2023, siger Oberst Lars Mouritsen.

Forståelse for beslutning
Hos SMUK vækker beslutningen ærgrelse, lyder det fra orkesterchef Rasmus Frandsen.

- Nytårskoncerterne er et af årets højdepunkter, og vi havde sådan glædet os til at give publikum en fantastisk aften. Ikke mindst set i lyset af, at der heller ikke var nytårskoncerter i 2021. Når det er sagt, så vil vi gerne understrege, at vi har fuldt ud forståelse for beslutningen, siger han.
Ifølge SMUK bliver alle billetter refunderet, og alle, der har købt billet, får direkte besked.

Selvom 2022 bliver indledt med corona-aflysninger og tavse koncertsale, så kan publikum godt begynde at glæde sig, lover orkesterchefen.

- Vi har mange spændende projekter i støbeskeen, og vi ser frem til igen gøre det, vi gør bedst, nemlig at give folk gode oplevelser både til koncerter og internt i Forsvaret, siger Rasmus Frandsen.