fb insta youtube home
 
billetter banner

Klassisk musik, der svæver ind i sjælen og med sine følelser bringer den, der lytter, nye steder hen.
SMUK Efterårskoncert bliver en aften i selskab med musik komponeret af Thomas, Lumbye og også musikkorpsets egne komponister og arrangører. En stribe af SMUKs egne musikere kan opleves som solister, og den svenske stjernedirigent Per-Otto Johanson dirigerer.

Så trænger man til i tankerne at besøge de store europæiske koncertsale eller svæve hen over Wiens bonede gulve, er der med andre ord god grund til at besøge Harmonien torsdag den 7. oktober.

På programmet er både storslåede fanfarer, ouverturer og naturligvis en håndfuld marcher.
Per-Otto Johanson har også tidligere stået i spidsen for Forsvarets Musikalske Ambassadører ved SMUK Efterårskoncert. Og det er ingen tilfældighed, at han nu gør det igen.

Den svenske dirigent er blandt de dygtigste, ikke bare i Norden, men i Europa. Han er fast tilknyttet SMUK som kunstnerisk konsulent med det formål at dygtiggøre orkestret inden for den klassiske genre. Derfor har Per-Otto Johanson stået i spidsen for SMUK ved flere projekter, hvor han har haft mulighed for at dyrke detaljen, justere og inspirere orkesteret.

Nøje udvalgt
Programmet med de klassiske værker, som publikum får lejlighed til at nyde til SMUK Efterårskoncert, er nøje udvalgt i tæt samarbejde mellem SMUK og Per-Otto Johanson. I den proces har der været fokus på især to ting: at finde værker, der giver publikum en god oplevelse, og som samtidig bringer musikerne i SMUK helt ud på stolekanten og kræver, at de præsterer deres ypperligste.

Orkesterchef Rasmus Frandsen glæder sig over samarbejdet.
- Samarbejdet med Per-Otto Johanson har varet i efterhånden en del tid. Og vi har i den grad kunnet mærke, hvordan han har medvirket til at give orkesteret et løft, siger han.
- Der er en utrolig god kemi, og vi glæder os hver gang, når vi skal arbejde sammen med ham, tilføjer orkesterchefen.

Koncerten begynder klokken 20.00, og billetter kan købes via SMUKs hjemmeside.