fb insta youtube home
 
billetter banner

Duke Ellingtons fløjlsbløde og legende toner tilsat 16 knivskarpe musikere i uniform.

Det er akkurat hvad publikum kan opleve, når musikkorpset inviterer til koncerten ”SMUK møder Duke Ellington”. Koncerten finder sted på Harmonien torsdag den 24. juni klokken 19.30.

Duke Ellington indtog for alvor den amerikanske jazzscene, da han i 1927 fik kontrakt med den prominente Harlem-natklub, Cotton Club i New York. I slutningen af 1930’erne var verden på vej mod afgrunden men Duke Ellington var på toppen, og mens krigen rasede et par år senere blev Duke Ellingtons signaturmelodi "Take The A-Train" til. Den bliver publikum naturligvis ikke snydt for til koncerten, hvor Harmonien for en stund bliver omdannet til New Yorker-jazzclub. Godt nok uden rygende cigarer og kolde sjusser og med respekt for COVID-19.

Kom med på jazz-rejse

Det er dirigent Nikolai Bøgelund, der leder Forsvarets Musikalske Ambassadører til koncerten, og han tager blandt andet publikum med på jazzrejse til det fjerne østen. Det sker, når dele af suiten “Far East” bliver præsenteret til koncerten.

Orkesterchef i SMUK Rasmus Frandsen har store forventninger til aftenen i Duke Ellington og Jazzens tegn. Det skyldes ikke mindst Nikolai Bøgelund.

- Nikolai Bøgelund har en kæmpe begejstring for musikken, som bare smitter helt vildt. Han har tidligere haft SMUK i hænderne, og han formår hver gang at få musikerne til at levere deres absolut ypperligste, siger Rasmus Frandsen.

- Og så skal man huske på, at musikerne først lige er kommet på græs og stadigvæk har en masse krudt, de skal have brændt af. Det bliver derfor uden tvivl en koncert smækfyldt med energi og glæde over igen at optræde for et publikum, tilføjer han.

Martin Knudsen som ”Cootie” Williams

”SMUK møder Duke Ellingon” er en hyldest til én af jazzmusikkens største navne - Duke Ellington og hans orkester. Ikke mindst den berømte solotrompetist Charles “Cootie” Williams, som Martin Knudsen påtager sig rollen som. Derudover vil Lars Olsen, Lea Nielsen og Per Hyttel, samt flere af Musikkorpsets øvrige musikere leverer fantasifulde soloer gennem koncerten.

På programmet er desuden numre som ”Caravan” og ”It don’t mean thing”, og der dermed lagt til en forrygende festlig musikalsk buket, hvor lyden af datidens jazzklubber bliver genskabt.

Billetsalg: Klik her!