fb insta youtube home
 
billetter banner


Grundet COVID-19 situationen er det for risikabelt at gennemføre musikkorpset nytårskoncerter.

- Situationen, som vi alle oplever her i landet, medfører en række restriktioner, hertil har Forsvarsministeriet og Forsvaret netop justeret retningslinjerne til at række vinteren ud. Vi skal alle have fokus på at begrænse smittespredningen af COVID-19, hvorfor vi som pålagt skærer ned på de aktiviteter, der samler folk. Det har desværre den konsekvens, at SMUK ikke kan gennemføre deres nytårskoncerter, siger han.
- Det er superærgerligt, men vi lever i en tid, hvor det er nødvendigt at reducere arrangementer for at passe på hinanden, tilføjer Lars Mouritsen og forklarer, at med aflysningen af nytårskoncerterne går Forsvaret glip af gylden mulighed for at bygge bro til civilsamfundet i en række områder, hvor Forsvaret ellers ikke er særligt meget til stede.
Beslutning vækker naturligvis ærgrelse hos SMUKs orkesterchef Rasmus Frandsen.
Men jeg vil meget gerne understrege, at vi naturligvis bakker op om den. Det er en alvorlig situation Danmark befinder sig i, siger han.
Rasmus Frandsen fortæller, at SMUK Nytårskoncerter er en af musikkorpset mest populære traditioner, der hvert år tiltrækker tusindvis af publikummer i Varde mod Vest og København i Øst. Det kommer imidlertid ikke til at ske i år.
- Det er to år siden, vi henvendte os til Birthe Kjær for at få en aftale i stand, så det er ekstra ærgerligt, at det netop er denne nytårskoncert, der er aflyst, siger orkesterchefen.
Det er ikke kun SMUK Nytårskoncerter, der er aflyst. Aflysningen gælder al offentlig koncertaktivitet frem til 3. marts 2021. Det betyder også at julekoncerten med SMUK ikke kan gennemføres. SMUK har dog fået grønt lys til at splitte op og lave mindre koncerter på eksempelvis plejecentre. Akkurat som det var tilfældet i foråret.
- Der er rigtig mange danskere, som lige nu befinder sig i en svær situation. Og det er drønærgerligt, at vi ikke får mulighed for at blæse publikum omkuld med et brag af en nytårskoncert, og for en stund sprede lidt godt humør. Men det er, som det er, og vi kommer stærkt igen. Ingen tvivl om det, slår Rasmus Frandsen fast.