fb insta youtube home
 
billetter banner

I 1940 skrev Hans Scherfig ”Det forsømte forår”. Skulle vi skrive en roman i år, ville vi nok vælge titlen ”Det aflyste forår”.

På grund af corona-krisen var vi som alle andre nødt til at aflyse en lang række arrangementer og sende musikerne hjem. Heldigvis er det lykkedes for os at flytte en del af koncerterne, og musikerne har holdt formen ved lige i hjemmet.

Særligt én begivenhed havde vi set frem til dette forår. SMUK er en fast forankret del af Sønderjylland, og vi havde med både stolthed og glæde set frem til at markere 100-året for Genforeningen. En af SMUKs vigtigste opgaver er at medvirke til vores fælles hukommelse og sikre, at vigtige nationale begivenheder og mærkedage bliver holdt i live og i frisk erindring. Musikkorpset skulle have deltaget i omkring 30 genforenings-arrangementer, hvoraf en del altså er flyttet.

SMUK skulle blandt andet have lavet en fælleskoncert med NDR Bigband under titlen ”Im Geiste Wieder Vereint – I Ånden Genforenet”. Projektet er unikt, fordi det er med til at vise, hvordan musik kan bygge bro, ikke bare gennem tider, men også over landegrænser.

Heldigvis venter der os nu et spændende efterår. Musikerne er vendt tilbage, og musikhuset summer igen af aktivitet. Hvilken titel vi vil give anden halvdel af 2020 er for tidligt at sige, men sikkert er det, at Forsvarets Musikalske Ambassadører er klar til at servere masser af lækker musik.