fb insta youtube home
 
billetter banner

Kraftfuld, festlig musik. Stille musik, der rører. Musik fra forskellige genrer. Overraskende påfund og masser af gode grin. Det plejer omtrent at være ingredienserne i de populære nytårskoncerter med SMUK – Slesvigske Musikkorps. Og alt tyder på, at SMUK Nytårskoncert 2020 ikke bliver nogen undtagelse. Det forklarer Amin Jensen, der er den ene af de to solister. Julie Berthelsen er den anden.

Måske kender du bedst Amin Jensen som komiker eller som hyggelig vært i ”Hit med Sangen”, men faktisk rummer han meget mere end højt humør, gak og løjer. Amin Jensen har således modtaget undervisning fra operakoryfæet, 85-årige Bonna Søndberg, og han mestrer nu kunsten at synge opera.

- Hun har lært mig alt om åndedræt og alt det andet, der bruges i sang, siger Amin Jensen og tilføjer, at han føler sig godt rustet til at give prøver på sit talent til SMUK Nytårskoncert 2020.

Gang i lattermusklerne
Musikerne i SMUK er først og fremmest kendt for at være fabelagtige musikere. Dernæst for ikke at være bange for at optræde en lille smule på slap line og give publikum et godt grin. I hvert fald når lejligheden byder sig, som eksempelvis til SMUK Nytårskoncert. Ifølge Amin Jensen skal han dog nok også gøre sit til, at publikum får gang i lattermusklerne.

- Det ligger i mig at lave sjov, siger Amin Jensen og forklarer, at han slet ikke kan lade være med at lave løjer.

- Så jeg regner også med at lave lidt sjov og ballade til nytårskoncerten, men det er først og fremmest som sanger, jeg er med, så det er det, der er i højsædet, understreger han.

Et ønske
Programmet til SMUK Nytårskoncert 2020 er ikke helt på plads, men Amin Jensen har et ønske:

- Jeg håber, der bliver masser af musik med power, gerne et par opera-arier og et par Tom Jones-numre. Noget med power, siger Amin Jensen og tilføjer, at han allerede har luftet en idé over for Julie Berthelsen, som han kender privat.

- Jeg har foreslået Julie, at hun skulle synge ”Forelsket i København” på grønlandsk. Hun grinede, men jeg kunne ikke rigtigt finde ud af, om hun grinede af høflighed, eller fordi hun syntes, det var en god idé, fortæller Amin Jensen.

Hvorvidt Julie Berthelsen syntes, at Amin Jensen havde fat i noget, og hun synger den folkekære sang på grønlandsk, må publikum selv opdage til SMUK Nytårskoncert 2020.

Ud over at optræde som solister sørger Amin Jensen og Julie Berthelsen i øvrigt også for at guide publikum gennem koncerten.