fb insta youtube home
 
billetter banner

Tidligere på året var kombinationen af SMUK – Slesvigske Musikkorps og ”Blum&Haugaard band” med til at gøre Lysfesten, hvor Danmarks befrielse bliver markeret, til noget helt særligt. Ved tre koncerter kan denne spændende konstellation nu opleves igen.

Musikkorpset og Blum&Haugaard band drager således på miniturné og kan allerede fredag den 15. november opleves på Musik- og Teaterhøjskolen i Toftlund. 19. november lægger Bastionen i Nyborg scene til koncerten, ligesom Sønderjyllandshallen i Aabenraa gør det dagen efter.

Gennem de seneste knap 15 år har Harald Haugaard etableret sig som en af de førende folk-musikere i Europa og har vundet en stribe priser, blandt andet "Årets instrumentalist" ved DMA Folk. Helene Blum har bjergtaget mange tilhørere over hele verden med sin klare stemme. Sammen optræder de i Blum&Haugaard band, og nu får publikum altså mulighed for at få en helt særlig musikalsk oplevelse i selskab med netop det band og Forsvarets Musikalske Ambassadører.

En gammel, smuk vise
Koncerterne har fået titlen ”Hviden Strand”, hvilket stammer fra Adam Oehlenschlæger og Carl Nielsens smukke vise "Underlige Aftenlufte", der kommer til at indgå i koncerten. Særligt Carl Nielsen kommer publikum til at stifte nærmere bekendtskab med, idet hans opvækst og spillemandsmusikken på 1800-tallets Fyn kommer til at spille en rolle ved denne unikke, musikalske begivenhed. En begivenhed, som ikke mindst Harald Haugaard glæder sig til.

- Rent musikalsk er mødet mellem Helene Blums meget klare stemme, blæserne i SMUK og min folkemusikviolin et møde, hvor én plus én giver meget mere end to, siger han.
En del af musikken tager sit udgangspunkt i Sønderjyllands historie. Tonerne er imidlertid lyden af i dag, forklarer Harald Haugaard.

- Jeg tror på, at man skal være parat til at udvikle traditionerne, hvis ikke de skal uddø. Traditionerne skal holdes levende. Man skal holde musikken op mod den tid, man lever i nu, og bruge de klange og virkemidler, vi bruger i dag, forklarer han.
Det er i øvrigt dirigent Henrik Vagn Christensen, som både SMUK og Blum&Haugaard band har arbejdet sammen med ved adskillige lejligheder, der skal lede koncerten. Koncerterne begynder klokken 19.30, og billetter kan købes her!