fb insta youtube home
 
billetter banner

De tætte bånd mellem den franske by Braine og Sønderjylland blev understreget, da SMUK gav koncert i katedralen i Braine den 10. november 2018. Koncerten blev overværet af blandt andre Hans Kongelige Højhed Prins Joachim og Prinsesse Marie, og et led i markeringen af afslutningen på Første Verdenskrig. Værket “Billeder fra en krig” blev uropført i forbindelse med koncerten, og SMUK har efterfølgende fået en lang række positive tilkendegivelser fra folk, på hvem musikken har gjort stort indtryk.
Nu får publikum i Syd- og Sønderjylland også mulighed for at få en unik oplevelse. Det sker, når SMUK genopfører koncerten fra Braine ved koncerter i Sønderborg, Aabenraa, Haderslev og Løgumkloster.

”Billeder fra en krig” er skrevet af komponisten Søren Birch og foræret til Braine af de fire sønderjyske kommuner.

- En af SMUKs vigtigste opgaver er at markere de begivenheder, der har været med til at forme vores del af verden og samtidig at mindes de mænd, kvinder og børn, der har mistet. Derfor er det helt naturligt for os at invitere publikum til netop denne koncert, siger SMUKs orkesterchef Rasmus Frandsen.
- Samtidig har Første Verdenskrig i den grad haft en særlig betydning for Sønderjylland, og det er derfor oplagt at give folk denne musikalske oplevelse netop her, fortsætter han og tilføjer, at borgerne i de fire kommuner naturligvis skal have mulighed for at lytte til den musik, de har foræret til Braine.

Sønderborg Slot - Onsdag den 27. februar kl. 19.30
Sct. Nicolai Kirke, Aabenraa - Torsdag den 28. februar kl. 19.30
Haderslev Domkirke - Onsdag den 6. marts kl. 19.30
Løgumkloster Kirke - Torsdag den 7. marts kl. 19.30

Der er gratis adgang til koncerterne – Koncerterne varer ca. én time.